Een rijke historie

Opgericht door J. Slaats in 1923.

In 1923 begon J. Slaats met het opslaan en transport van kolen voor huishoudelijk en industrieel gebruik. In de zomermaanden was hij badmeester en verkocht schepijs. Na jaren met paard en wagen de klanten bezocht te hebben, was de eerste auto met een laadbak een grote stap vooruit. Het assortiment werd door de jaren heen uitgebreid met o.a. petroleum.

Na het overlijden van J. Slaats in 1960 werd het bedrijf voortgezet door de zonen Cees en Jan Slaats. Half jaren '60 werd het aardgas ontdekt en ook de fa. Slaats kreeg hiermee te maken. De kolenhandel werd snel minder doordat er steeds meer huizen werden voorzien van centrale verwarming.

Eind jaren '60 zijn de broers begonnen met een depôt van HoekLoos gassen schiedam. Tevens werd begonnen met de verkoop van butaan en propaangas van Esso. Een gasflessenopslag werd gebouwd in 1970 met kantoortje. De activiteiten werden uitgebreid met o.a. reduceerventielen, autogeen las- en snijapparatuur, elektrische lasapparaten, laselektroden, laskappen.

In 1980 werd begonnen met de bouw van een nieuwe showroom, kantoor en opslagruimte. De verkoop van MIG en TIG lasapparaten met bijbehorende artikelen was hierop een logisch vervolg. Ook het gassendepôt nam steeds grotere vormen aan waardoor het bekende bakwagentje met liggende flessen werd vervangen door een vrachtwagen met laadklep.

In januari 1990 werd de zaak overgedaan aan de derde generatie, Jos en Stef Slaats. Na een sterke groei in de gassenmarkt en op het gebied van lasapparatuur en toebehoren zijn we in 1998 verhuisd naar industrieterrein Haven 6.